Клімат міста Трускавець

Історія, опис, лікувальні фактори, цікаві факти міста Трускавець
Прохання до користувачів форуму надсилати історію про славне місто Трускавець. Разом ми зробимо цю сторінку цікавою для всіх!

Клімат міста Трускавець

Повідомлення ad_min від 09 травня 2008, 20:03

Клімат

Згідно зі статистичними кліматичними даними у Трускавці помірно теплий та вологий клімат.

Температура

Середньорічна температура (+7,6 oС) робить Трускавець схожим до кавказьких курортів, зокрема до Кисловодська (+7,7 oС). Найгарячіші місяці у Трускавці - липень і серпень з середньомісячною температурою біля +22 oС. Найбільш холодним вважається січень (-4 oС). Навесні переважно тепло. Середня температура за три весняні місяці коливається в районі +14 oС. Восени теж не так холодно і середня температура - біля 12 oС.

Опади

Середньорічні суми опадів для Трускавця не виходять за межі 759-820 мм. Тому вони не перевищують суми опадів на відомих курортах Російської Федерації та Криму (Кисловодськ - 672 мм., П"ятигорськ - 584 мм., Ялта - 577 мм.) Найбільша кількість опадів у Трускавці припадає на період кінця весни і літо (особливо червень і липень), а найменше - взимку.
До речі, у Сочі та Гаграх випадає значно більше опадів - 1343 і 1408 мм. на рік відповідно.

Вологість і тиск повітря

Для Трускавця характерна висока вологість повітря (взимку - 71-81%, влітку - 83%) і понижений атмосферний тиск, який коливається протягом року в рамках 725-742 мм. рт. ст. Висока вологість особливо відчутна зранку і ввечері, вдень вона наближається до оптимальної. А тому, незважаючи на високу температуру повітря, зранку і ввечері відносно прохолодно. Періоди з найвищим рівнем відносної вологості - серпень-жовтень, з найнижчим - квітень-травень. Кількість туманних днів не перевищує 20-25 на рік. Приблизно стільки ж днів з грозами. Середня кількість хмарних днів у році - 99, ясних та сонячних - біля 98. Найбільша хмарність спостерігається у листопаді, найменша - у липні-вересні.
... тут рулюю я, синку :)
ad_min
Администратор
 
Повідомлення: 694
З нами з: 06 травня 2008, 22:25

Повернутись в Історія, опис та лікувальні фактори міста Трускавець

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

cron




Агенція Трускавецькурорт місто курорт Трускавець :: Агентство Трускавецкурорт город курорт Трускавец :: Agency Truskavetskurort of city Truskavets Файне місто Трускавець - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Файне місто Трускавець - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets ЗАТ Укрпрофтур - ослуговування туристів та туристичні групи по всій Україні :: ЗАО Укрпрофтур - обслуживание туристов и туристических групппо всей Украине :: JSC UKRPROFTOUR - reception of tourists and tourist groups throughout Ukraine